منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه ارديبهشت 1403 معرفي شد




کتابخوان ماه ارديبهشت

منابع طرح کتاب خوان ماه، ويژه ارديبهشت 1403 با ارائه کتاب هاي «خانواده به توان دختر»، «شب گرفتن ماه»، «فرّ ايمان از فريمان» و «مامان بابا من غول نيستم» معرفي شد.



به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور، منابع طرح کتاب‌خوان ماه، ويژه ارديبهشت 1403 با هدف ارتقاي فرهنگ مطالعه و کتابخواني در جامعه، دسترسي همگاني به کتاب، وم معرفي کتاب‌هاي مفيد براي پرورش فکري آحاد مختلف مردم و همچنين ارتقاي فضايل اخلاقي و فرهنگ عمومي از طريق مطالعه کتاب‌هاي مفيد و فاخر در سطح کشور و ارائه کتاب‌هاي «خانواده به توان دختر»، «شب گرفتن ماه»، «فرّ ايمان از فريمان» و «مامان بابا من غول نيستم» معرفي شد.




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه ارديبهشت 1403 معرفي شد


«خانواده به توان دختر (جايگاه و نقش دختر در خانواده)»
پديدآور:‌ اميرحسين بانکي‌پورفرد، فاطمه مالکي جبلي
ناشر:‌ انتشارات حديث راه عشق
تعداد صفحات: 165


دختر بودن با همه پيچيدگي‌ها، حساسيت‌ها، ظرافت‌ها و ويژگي‌هاي منحصر به فردش، لازم است که درست شناخته و درک شود. اگر در محيط خانواده اين جايگاه به درستي درک و تکريم شود، مي‌توان مطمئن بود که يک دختر در آينده و در مسئوليت‌هاي ديگر خود در جامعه، سهم شايسته خود را دريافت کند و نقش‌آفريني مورد انتظار را داشته باشد. اما شناخت جايگاه و نقش دختري بيش از آنکه نيازمند دقت نظر والدين واعضاي خانواده باشد، نيازمند نگاه دقيق و صحيح خود دختران است.


در اين کتاب روي سخن با دختران نوجوان است و سعي شده شناخت جامعي از دختر بودن ارائه شود. سعي شده بدانيم او که ما را شايسته آفرينش دانسته، دختر را چگونه تصوير و توصيف کرده است و اين مهم‌ترين گام براي شناخت خود است. در ادامه، کتاب به دنبال شناخت روابط متقابل اعضاي خانواده و دانستن رسالت‌هاي دختران در خانواده است و راهکارهايي براي انجام درست اين رسالت‌ها و مسئوليت‌ها پيشنهاد مي‌دهد.


بيان جايگاه رفيع و کم‌نظير دختر در قرآن کريم و سخن پيغمبر اکرم صلي الله عليه به شکلي که بسياري از کساني که اهل قرآن و حديث هم هستند برايشان تازگي داشته باشد از مهمترين نقاط قوت کتاب محسوب مي‌شود؛ چراکه در دل خود پاسخي محکم به بسياري از اعتقادات سنتي و غلطي است که در اين خصوص همچنان متأسفانه بعضاً رايج است.


همچنين ويژگي‌هاي منحصر به فرد دختران به خصوص در دوران بلوغ، چالش‌ها و مشکلاتي که با آن مواجه مي‌شوند، تبيين ريشه‌هاي و دلايل مواجه شدن با چنين چالش‌هايي و راهکار برون‌رفت از بحران‌هاي ناشي از اين چالش‌ها از ديگر نکات کاربردي و مفيد کتاب محسوب مي‌شود.




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه ارديبهشت 1403 معرفي شد


«شب گرفتن ماه»
پديدآور: ساتم الوغ‌زاده؛ تلخيص و گردانيده: محمدرضا سرشار
ناشر:‌ سوره مهر
تعداد صفحات: 296


«شب‌گرفتن ماه» تلخيص محمدرضا سرشار است از اثر «بسي رنج بردم» نوشته‌ي يکي از بزرگترين نويسندگان تاجيکستان ساتم الوغ‌زاده که حکايت داستاني- تاريخي جذابي از زندگي و زمانه‌ي حکيم ابوالقاسم فردوسي است. محمدرضا سرشار اين اثر را براي مخاطبان نوجوان به فارسي روان کرده است.


اين اثر از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، به عنوان يکي از کتاب هاي برگزيده سال جمهوري اسلامي ايران معرفي و از نويسنده آن تقدير شد و بعدها سرشار اين کتاب را براي نوجوانان ايراني به فارسي برگرداند.


در اين اثر هم سخن از درباريان و پادشاهان عصر فردوسي نظير مهران، حسين قتيب و به ويژه سلطان محمود و اوضاع قدرت در دربار ايشان است و هم سخن از بزرگان فرهنگ و ادب پارسي در عصر فردوسي است؛ بزرگاني نظير عنصري، فرخي، عسجدي و. .


همچنين سخن از اوضاع اجتماعي و سياسي و فرهنگي مردمان عصر فردوسي است. بيان فراز و فرودهاي خاص دوران زندگي حکيم طوس و آرا و نظرات و موضع‌گيري‌ها و عقايد او و اينکه چه بخش‌هايي از شاهنامه را در چه اوضاع و احوالي نگاشته از ديگر ويژگي‌هاي مهم اين اثر فاخر و ارزشمند درباره‌ي فردوسي طوسي است.


در بخشي از کتاب مي‌خوانيم:


مسابقه فکر، مهارت و ذکاوت، براي همه شوق آور بود.


فرخي رو به عنصري کرد و گفت: حضرت ملک الشعرا شروع کنند. ما پيروي مي‌کنيم.


- قبول. پس، شروع مي‌کنيم.


عنصري دقيقه‌اي فکر کرد سپس گفت: چون عارض تو، ماه نباشد روشن.


فرخي مصرع دوم را گفت: مانند رخت، گل نبود در گلشن


بعد از فاصله‌اي به اندازه يک نفس، عسجدي افزود:


مژگانت همي گذر کند از جوشن


فرخي، فردوسي را به مسابقه خواند: استاد مقطع را از شما خواهش مي‌کنيم.


فردوسي نمي‌توانست اجابت نکند. چشمان همه به او دوخته شده بود . .


او، مصرع عسجدي را، با صدايي آهسته براي خود تکرار کرد. يک لحظه انديشيد و گفت: مانند سنانِ گيو، در جنگِ پَشَن.


از اهل مجلس فريادهاي تحسين به هوا برخاست.




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه ارديبهشت 1403 معرفي شد


«فرّ ايمان از فريمان: نگاره‌هايي درباره آيت الله شهيد مطهري»
پديدآور: زينب عطايي
ناشر: کانون انديشه جوان
تعداد صفحات: 140


آيت‌الله شهيد مرتضي مطهري، فقيه، متفکر، فيلسوف و از شخصيت‌هاي فکري و سياسي بود که با سخنراني‌ها و آثار علمي و اعتقادي که داشت جوانان را از انحراف‌هاي عقيدتي و مبارزاتي دور نگه‌مي‌داشت.


کتاب «فرّ ايمان از فريمان» نگاره‌هايي درباره زندگي اين شخصيت ارزشمند و بزرگِ ديني معاصر در قالب داستانک است که در 65 بخش، گردآوري شده است. روايت هر داستانک در عين خلاصه بودن، براي جواني که به دنبال شناخت مفاخر و آشنايي با تفکرات و الگو قرار دادن آنان است، به خوبي توانسته راه‌گشا و الهام‌بخش باشد.


در اين اثر مطالبي بيان شده که کمتر کسي آن‌ها را درباره استاد مطهري شنيده است؛ از ويژگي‌هاي فوق‌العاده والدين ايشان گرفته تا دوران تحصيل و فعاليت‌هاي علمي، زندگي خانوادگي و دوران مبارزه پيش از انقلاب و فعاليت‌هاي پس از انقلاب ايشان، نکاتي بيان شده که هم بسيار جذاب است هم خيلي به ندرت شنيده شده که همين امر نيز وجه تمايز مهم اين اثر با آثار مشابه است.


در بخشي از کتاب مي‌خوانيم:


يک سال قبل از امضاي فرمان مشروطه شيخ‌محمدحسين با دختر ملاجعفر روحاني ازدواج کرد. همسر شيخ محمدحسين، زني خوش‌سخن بود؛ اگر در يک جمع پانصدنفره هم نشسته بود، او بود که براي بقيه حرف مي‌زد. هر چه را در زندگي شنيده و خوانده بود از حفظ بود. بعدها که پسرش، مرتضي، منبر مي‌رفت هر شعري مي‌خواند، مادر ادامه‌اش مي‌داد و مي‌گفت از کدام شاعر است. آن وقت مرتضي که ديگر براي خودش استادي شده بود مي‌گفت: «ما يک‌صدم به مادر نرفته‌ايم.» طب سنتي را مطالعه کرده بود. تمام کتاب تحفه حکيم مؤمن را از حفظ بود. شصت سال در فريمان براي زن‌ها طبابت کرده بود بدون آن‌که ردخور داشته باشد. پولي از مريض‌ها نمي‌گرفت.




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه ارديبهشت 1403 معرفي شد


«مامان بابا من غول نيستم»
پديدآور:‌ مسلم وافي – سعيد شريف يزدي
ناشر:‌ دفتر نشر معارف
تعداد صفحات: 192


واژه‌ي غول را از کودکي وقتي مي‌شنيديم به ياد داستان‌هاي ترسناک مي‌افتاديم؛ موجودي با شاخ‌هاي بلند و صورتي بدترکيب و صداي هولناک؛ وقتي بزرگ‌تر شديم براي ترساندن ديگران و منصرف‌کردنشان از موضوعي يا فردي از کلمه اي مثل غوله يا از غول بدتره استفاده مي‌کرديم.


امروزه مي‌بينيم که، حتي بدون ذکر نام غول، برخي، بعضي موضوعات را چنان ترسناک و سخت جلوه داده‌اند که متأثر از آن برخي ديگر حتي فکرش را هم نمي‌کنند که بخواهند به طرف آن موضوعات بروند. يکي از اين موضوعات فرزند و فرزندآوري است. مقوله‌اي که در گذشته نه چندان دور مهمان خانه‌ها بود و همه به وجود و حضورش افتخار مي‌کردند!



ظاهراً ترس از فرزندآوري ريشه در تاريخ دارد. چنانچه قرآن کريم نيز درباره مشرکاني که اقدام به کشتن فرزندانشان مي‌کردند از واژه ترس استفاده مي‌کند: «وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکمْ خَشْيةَ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِياکمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کانَ خِطْئًا کبِيرًا (اسراء:31) فرزندانتان را از بيم تنگدستي نکشيد؛ ما به آنان و شما روزي مي‌دهيم، يقيناً کشتن آنان گناهي بزرگ است.»


اين ترس از فرزندآوري مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي مانند ترس از عدم تأمين نيازهاي اقتصادي، ترس از عدم تربيت صحيح، ترس از محدودشدن و به طور کلي ترس از آينده خود و فرزندان باشد.


در کتاب «مامان! بابا! من غول نيستم!» سعي شده ضمن تبيين شرايط موجود در حوزه جمعيت و آسيب‌هاي آن و ارائه راهکارهاي مرتبط در جهت کاهش آسيب‌ها و ترويج فرزندآوري، به بررسي برخي از انواع ترس‌ها در مورد فرزندآوري و عللشان پرداخته و در نهايت راهکارهاي مقابله با آن ترس‌ها بيان شود.


آنچه مقابله با روند کاهشي مواليد را سخت‌تر مي‌کند، تبديل موضوعاتي نظير مسئله کنترل جمعيت به ارزش فرهنگي است به شکلي که شعار موقتي «فرزند کمتر، زندگي بهتر» (که در رد مناسب بودنش به عنوان يک شعار موقّتي هم ردّيه‌هاي متقن فراوان است) به شعور و فرهنگ و ارزشي دائمي تبديل شد. از سوي ديگر، ايران تا وقوع فاجعه‌ي جمعيتي و گرفتاري به کهنسالي مطلق جمعيتي زمان ناچيزي دارد و از اين نظر است که تبيين ابعاد مهم اين مطلب مسئله‌اي بسيار مهم در زمان ما است!


کتاب سه بخش دارد، بخش نخست به ابعاد مختلف بحران جمعيت در ايران و تبيين پيامدهاي شوم آن و راهکارهاي خروج از اين بحران پرداخته است. مهمترين موضوع بخش دوم، بحث راهکارهاي معرفتي و بينشي لازم براي اصلاح نگرش نسبت به مقوله‌ي فرزندآوري است؛‌ در بخش سوم نيز به بسياري از شبهات و توجيهاتي که براي نپذيرفتن فرزندآوري بيان مي‌شود با ادله‌ي عقلي و علمي و منطقي و نقلي پاسخ‌هايي در خور و اقناع‌کننده ارائه شده است. توجيهاتي نظير توان اقتصادي‌اش را نداريم؛ امکان تربيت صحيحش را نداريم؛‌ براي آينده‌اش نگرانيم؛ از نظر ذهني و رواني توان پذيرش زحمات و مسئوليتش را نداريم و. . در بخش پاياني نيز نويسنده به طور مفصل جايگاه و نسبت توکّل را با مسئله‌ي فرزندآوري و توکّل صحيح را در مقايسه با افراط و تفريط‌ها در اين خصوص تبيين کرده است.




منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه بهمن 1402

منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه دي 1402 معرفي شد

منابع طرح «کتاب خوان ماه» ويژه آذر 1402 منتشر شد

نشست کتابخوان مدرسه اي

منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه اسفند 1402 معرفي شد

کتابخوان ماه فروردين

منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه ارديبهشت 1403 معرفي شد

کتاب ,فرزندآوري ,فردوسي ,دختر ,زندگي ,معرفي ,فرّ ايمان ,ارديبهشت 1403 ,مامان بابا ,ويژه ارديبهشت ,داشته باشد
مشخصات
آخرین جستجو ها